Ondanks dat de lijfspreuk van Sri Patthabi Jois (de ‘grondlegger’ van Ashtanga Yoga) was: “practice practice and all is coming”, vragen velen mij om boeken die ik kan aanraden en hou ik zelf ook erg van het lezen van boeken.

Eddie Stern, de rockstar van de yogawereld, de leraar van veel ‘rocksterren’ van de mondaine wereld en mijn persoonlijke inspirator vanwege zijn kennis en manier van kijken naar de wereld en naar yoga (wat een lange inleiding!) heeft onlangs een boek uitgebracht. One simple thing, in het Nederlands vertaald als ‘hoe yoga werkt’. Een geweldig boek die wetenschap (de passie van Eddie en ook die van mij) en yoga samenbrengt en een geweldige uitleg geeft over de werking van yoga. Ik zeg vaak; je hoeft niet in yoga te geloven om het te laten werken, en dat is echt waar. Dit boek legt uit waarom.

Een ander boek dat niet gaat over yoga maar wel over de natuur is ‘Het verborgen leven van bomen’. In dit geweldige boek van Peter Wohlleben wordt het leven van bomen uitgelegd in ‘menselijke termen’. Natuur voelde altijd al helend en ‘vriendelijk’ voor mij en toen ik klein was luisterde ik 1111 x naar het liedje ‘mijn boom’ van Kinderen voor Kinderen, maar na het lezen van dit boek kwamen bomen ineens nog meer tot leven (blijkbaar heb ik daar toch de vertaling voor nodig naar het ‘menselijke’). Hoofdstukken als vriendschap en liefde brengen een glimlach op je gezicht en zorgen ervoor dat je mooie verhalen kunt vertellen wanneer je in het bos loopt (niet vergeten ook stil te zijn in het bos!).

© 2024 Soefiyayoga