De scholen zijn weer begonnen!

Als kind werd ik altijd een beetje treurig wanneer ik die borden met ‘ de scholen zijn weer begonnen’ langs de weg zag. Het betekende namelijk dat er ook weer iets (een oneindige zomer) was afgelopen (de ‘ het glas is halfvol’ mentaliteit is niet mijn eerste natuur).

Maar nu ik iets ouder ben en ik niet meer naar school hoef en ik in de winter naar de zon kan, vind ik september inspirend en hoopgevend. Alles kwam tot leven in de lente en is tot volle bloei gekomen in de zomer. Iedereen is opgeladen, vol energie; misschien zelfs veranderd na de zomer.

September is de maand van goede voornemens, van opgeladen aan iets nieuws beginnen. Zelfs als je niet naar school gaat en zelfs als je geen kinderen hebt en niets met school te maken hebt is de energie van de maand september voelbaar (en zichtbaar in de winkels)(als je tenminste naar de Hema gaat ofzo).

Voor mij betekent het nu: nieuwe intenties zetten, de vruchten plukken van wat gegroeid en gebloeid is in de afgelopen zomer en met heel veel vreugde de kindjes van de kinderyoga weer terug zien.

Kinderen zijn mijn leraren. Volgens mij zegt iedere ouder dat ook; mijn kind is de grootste leraar die ik heb gehad. Ze spiegelen mij, ze laten zien hoe mooi het leven is, ze lachen net zo veel en vaak als ik dat wens te doen. Soms zijn ze wel een beetje minder flexibel dan hun oude yogajuf, omdat ze al veel en lang moeten zitten op hun stoeltjes. Maar dat maken we dan helemaal goed met yogalessen. De vruchten van een yogapractice is bij kinderen zo direct en oprecht merkbaar; dat maakt lesgeven aan kinderen heel fijn en lief.

Dank jullie wel lieve Jinne, Sarah, Lisa, Isa, Ivy, Niki, Cleo, Valentijn, Dries, Roos, Rozemarijn, Iva, Pipa, Bente en Sari.

 

No Comments

Post A Comment

© 2024 Soefiyayoga