Kinderyoga in Artis

Het is herfst, de wintertijd is ingegaan dit weekend en het is een mooi moment om terug te blikken op de Zoomeravonden in Artis.

Al een aantal jaren geef ik in de zomer tijdens de ~Zoomeravonden van Artis yoga aan kinderen. Artis is een prachtige plek voor kinderyoga: er zijn veel kinderen doorgaans en ook veel dieren.

Veel houdingen die we doen met yoga hebben de naam van een dier. Zelf vind ik niet altijd dat de houding echt op het dier lijkt waarnaar de houding vernoemd is, maar dat vinden kinderen met hun verbeeldingskracht geen enkel probleem.

Met mooi weer doen we yoga in de Hollandsche Tuin, met minder mooi weer bij de zeeleeuwen in de buurt. Een magische plek om kinderyoga te geven: de zeeleeuwen zwemmen rondjes achter ons langs terwijl wij de dieren uit de zee worden.

De visie van ARTIS past bij wat ik wil overdragen met mijn yogalessen voor kinderen. Op haar website schrijft ze: “De primaire functie van ARTIS is haar natuur- en milieueducatieve taak, haar publiekstaak. Op deze wijze worden bewustzijn van de samenhang der dingen en liefde en zorg voor de natuur overgedragen.”

Wanneer wij samen yoga doen worden we de dieren die we nadoen. We leven ons in in de kwaliteiten en eigenschappen van de dieren en voor kinderen gaat dat heel natuurlijk. Zelfs op de drukste dagen lukken meditatieoefeningen heel goed en wordt het heel stil in ons terwijl we luisteren naar alle geluiden van het dierenpark. Kinderen vinden het geweldig en ik vind de knuffels na afloop van een yogasessie ook geweldig!

Het duurt nog even voor het weer zomer is, maar deze herfst kun je wel een kinderyoga workshop volgen bij Delight yoga. Op 30 november worden we allemaal ons lievelingsdier en maken we een magische reis door de wereld van de jungle.

2 Comments
 • Annabel
  Posted at 15:52h, 02 maart Beantwoorden

  Kom je dit jaar weer kinderyoga geven bij Artis? Mijn dochter genoot van de yogalessen. Ze is drie keer geweest:) en vond het elke keer een feestje.

  • Mariji
   Posted at 15:54h, 02 maart Beantwoorden

   Wat leuk om te horen! Ja zeker kom ik terug! En dit jaar nog wat vaker dan voorgaande jaren. Dus ik hoop je samen met je dochter weer te zien! Liefs Marije

Post A Comment

© 2024 Soefiyayoga